Blog

U bent hier : Home » Jaguar XF 2.2d: 1.313 km met 1 tank

Jaguar XF 2.2d: 1.313 km met 1 tank

VIER LANDEN, 1.313 KM EN ÉÉN VOLLE BRANDSTOFTANK: DE NIEUWE JAGUAR XF 2.2 DIESEL

De nieuwe XF, uitgerust met een 2.2 viercilinder dieselmotor belooft de zuinigste Jaguar ooit te zijn. Om dat te bewijzen, legde een testexemplaar een epische route af van Castle Bromwhich te Birmingham – de fabriek waar de wagen wordt gebouwd – naar Munchen, en overbrugde zo een afstand van 1.313 km met één enkele volle brandstoftank.

De wagen werd bestuurd door David Madgwick, een onafhankelijke testpiloot die begeleid werd door copiloot Alexander Madgwick. De standaard uitgeruste XF legde een parcours af door 4 landen dat zowel liep langs kronkelige plattelandswegen als langs autosnelwegen en druk stadsverkeer. De XF die gebruikt werd, had bij het vertrek net 5.000 km op de teller en verbruikte gemiddeld 4,9 l/100 km.

Andy Whyman, Chief Programme Engineer voor de XF, die ter plaatse was om de wagen in Munchen op te wachten, zei: “Het hele ingenieursteam dat betrokken was bij de ontwikkeling van de XF 2.2 liter diesel is heel erg trots op wat de XF 2.2D gepresteerd heeft – dit resultaat onderstreept niet enkel de zuinigheid van de wagen, maar toont ook aan dat zuinigheid en prestaties hand in hand kunnen gaan.”

Ondanks een grote nadruk op de zuinigheid van de XF 2.2D, ontwikkelt deze wagen een vermogen van 190 pk en een koppel van 450 Nm die ervoor zorgen dat de XF van 0 tot 100 km/u accelereert in 8,5 seconden en een topsnelheid behaalt van 225 km/u. De XF 2.2 stoot 149 g/km CO2 uit.

De Jaguar XF 2.2D wordt in september gelanceerd en maakt deel uit van het vernieuwde Jaguar gamma. De XF kreeg naar aanleiding hiervan een opgefrist design, een opgewaardeerd interieur en een meer complete uitrusting.

De nieuwe 2.2 liter dieselmotor is gekoppeld aan een automatische ZF transmissie met 8 versnellingen en een geavanceerd Stop/Start-systeem die mee zorgen voor de uitzonderlijke prestaties van de wagen. De XF 2.2D is de eerste Jaguar die wordt uitgerust met een Stop/Start-systeem. ?

De nieuwe 2.2 liter dieselmotor is gekoppeld aan een automatische ZF transmissie met 8 versnellingen en een geavanceerd Stop/Start-systeem die mee zorgen voor de uitzonderlijke prestaties van de wagen. De XF 2.2D is de eerste Jaguar die wordt uitgerust met een Stop/Start-systeem.

De nieuwe 2.2 liter dieselmotor is gekoppeld aan een automatische ZF transmissie met 8 versnellingen en een geavanceerd Stop/Start-systeem die mee zorgen voor de uitzonderlijke prestaties van de wagen. De XF 2.2D is de eerste Jaguar die wordt uitgerust met een Stop/Start-systeem.


Reageer ook op deze blogpost
XHTML: U kan deze tags gebruiken : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>